dreem-projekt-globen-2-1.jpg
 

Globen

Dreem Arkitekter är med när Klövern och Citycon utvecklar området i det gamla slakthusområdet i Stockholm.
Citycon kommer enligt Fastighetssverige.se att utveckla och genomföra det kommersiella konceptet för Globen Shopping i nära samarbete med Klövern och Stockholms stad. Utvecklingen av Globen Shopping förväntas innebära mer än en fördubbling av storleken från nuvarande cirka 20 000 kvadratmeter, inklusive en utökad andel service och kultur. Köpcentrumet har potential att bli ett lokalt nav för den nya stadsdelen som byggs i det gamla Slakthusområdet där det planeras för cirka 4 000 bostäder och 10 000 arbetsplatser.

“Som långsiktig ägare av kontorsfastigheter är vi övertygade om att utvecklingen av Globen Shopping kommer bidra till Klöverns tydliga målsättning att möta stark efterfrågan på kontorsytor i området, både befintliga och nyskapade ytor” säger Rutger Arnhult, vd för Klövern, till fastighetssverige.se.

“För Dreem har det varit viktigt att sammanlänka Slakthusområdet och Globen shopping och att skapa trygga och mänskliga stadsrum. Vi ser fram mot att fortsätta utveckla en modern stadsdel tillsammans med Klövern” säger Maya Iwdal på Dreem Arkitekter.

Läs mer om projektet här.

 
 

Liknande projekt