Välkommen João!

March 8, 2018

Vi har fått ytterligare tillskott till vårt internationella team. João kommer att arbeta deltid som arkitekt hos oss samtidigt han gör färdigt sin sista termin på Masterprogrammet i Byggnadsprojektledning på Chalmers. Han kommer från Portugal, utbildade sig på Porto Universitet som arkitekt och har även bott ett år i Tyskland genom Erasmus. João har 10 år erfarenhet som arkitekt i privat offentlig sektor i Portugal.

João har arbetat i flera renoveringsprojekt där han fick erfarenhet av renovering och att arbeta med gamla byggnader. Nu är han intresserad av BIM och avslutar för närvarande sitt examensarbete om ”Potentialen och utmaningarna av BIM-implementering i små arkitektkontor” på Chalmers.

Dreem ritar spa i Karlatornet

January 10, 2018

Dreem Arkitekter ritar spa i det som ska bli Nordens högsta byggnad. Karlastaden Utveckling AB och Nordic Choice Hotels har i december skrivit under hyresavtalet för Clarion-hotellet i Karlatornet. Tornet ska utöver ca 600 lägenheter även innehålla omkring 300 hotellrum, konferensfaciliteter, spa och gym. Dreem Arkitekter är anlitade för att rita och projektera det spa som ska höra till hotellet och till tornets boende.

”Min morfar var chef på KF Kvarnen, Karlatornets granne, en gång i tiden. Det känns spännande att få arbeta på samma plats med det nya Hisingen – Göteborgs nya nod och nav” Säger Maya Iwdal på Dreem arkitekter.

Karlatornet planeras stå klart 2021 och är den första byggnad som påbörjas i den nya stadsdelen Karlastaden som omfattar åtta kvarter med cirka 2 000 bostäder, kontor och kommersiella lokaler.

Läs artikeln om Karlastaden Utveckling AB och Nordic Choice Hotels h​är
Mer om Karlastaden hittar du på karlastaden.se

Nyheten har spridit sig:

Dagensfastigheter.se

Svensk Byggtidning.se

SportochFritidsnyheter.se

Byggnyheter.se

Byggnorden.se

Fastighetsochbostadsrätt.com

 

Bild 1 – Illustration, Karlastaden Utveckling AB

Bild 2 – Dreem arkitekter

Välkommen Olof!

Vi hälsar ytterligare en medarbetare välkommen till vårt team. Olof har internationell bakgrund, han är halv Islänning, halv Svensk, och har varit bosatt och arbetat med arkitekturuppdrag både i Sverige, Spanien, Portugal och på Island, har även arbetat med projekt i Estland och i USA. Olof har drygt 15 års erfarenhet av många olika typer av arkitekturuppdrag i samtliga skeden, t.ex. infrastrukturprojekt, publika byggnader, kulturbyggnader, bostäder, kontor, handel, utbildning och vårdanläggningar mm. Olof kommer  senast från Sweco Architects och har dessförinnan arbetat hos Metro Arkitekter, Blomberg Arkiteter (egen verksamhet), Frenning & Sjögren Arkitekter och hos Carlos Ferrater – OAB i Barcelona m.m.

Dreem i Uppsala

December 21, 2017

Uppsala kommun har börjat detaljplaneläggningen av marken där Willys i Kungsängen ligger idag samt tomten mitt emot, på andra sidan Kungsgatan. Både bostadshus, förskola och lokaler för handel och kontor ska byggas när området rustas upp för att bindas ihop med den södra delen av Uppsalas stadskärna.

Fastighetsägaren planerar att sammantaget bygga 488 lägenheter och 30 000 kvadratmeter lokalyta för kontor, butiker och förskola, på båda sidorna av Kungsgatan. Om processen löper på enligt plan, kan den nya detaljplanen antas i slutet av 2019, därefter blir byggstart aktuellt.

Enligt Uppsala Kommun (läs mer här) har man som mål att nya kvarter i innerstaden ska bidra till att Uppsalas stadskärna blir större och att fler människor kan bo och verka där, samt att nya parker och gröna oaser kan skapas i staden.

– Vi vill att Kungsängen ska få förutsättningar att växa och bli en tydligare del av stadskärnan. Många Uppsalabor kommer kunna och bo och arbeta här. Med närheten till kommunikationer är det här också en attraktiv plats att bo på för den som pendlar, säger Erik Pelling (S), ordförande i plan- och byggnadsnämnden.

Dreem Arkitekter ser fram mot att fortsätta arbetet med att skapa förutsättningar för en levande stadsdel och en förlängning av det urbana Uppsala.

Läs mer om projektet i Uppsala kommuns nyhetsr​um

God Jul önskar Dreem arkitekter

December 18, 2017

God Jul och Gott Nytt År önskar vi på Dreem arkitekter!

I år skänker vi pengar till Musikhjälpen och Läkare utan gränser.

Välkommen Olga!

November 23, 2017

Olga kommer att arbeta deltid hos oss under tiden hon studerar första året på Masterprogrammet i Arkitektur på Chalmers. Hon har under de senaste 2 åren arbetat på arkitektkontor i Köpenhamn, och försöker att ha ett minimalistiskt förhållningssätt där det är möjligt. Olga kommer att stötta oss i olika projekt under sin tid på Dreem.

Jobba hos oss!

October 26, 2017

Just nu söker vi en erfaren arkitekt/ingenjör med erfarenhet av projektering i Revit.

Om du är intresserad av att söka jobb hos oss, skicka ansökan med CV och portfolio (max 10MB) till info@dreem.se

Studieresa till San Sebastian och Bilbao

October 10, 2017

Dreem har varit på studieresa som den här gången tagit oss till San Sebastian och Bilbao i Spanien. Först var vi i San Sebastian och upplevde bland annat strandpromenaden med Peine del Viento och de trånga gaturummen intill. Givetvis blev det ett besök på Guggenheim-museet i Bilbao, men även en bro av Calatrava och La Alhondiga C. Centre. Vi tar med oss många intryck av materialbehandlingar och strukturlösningar samt intressanta gaturum och stadssammanhang.

Välkommen Olivia!

September 29, 2017

Vi välkomnar Oliva till oss på Dreem. Oliva kommer att praktisera hos oss under hösten. Hon studerar visualisering med inriktning mot arkitektur. Hon har ett stort intresse för design och har även tidigare studerat till projektkoordinator inom möbel- och inredningsbranschen.

 

Dreem arkitekter ritar om på Backaplan

September 8, 2017

Göteborg växer och Backaplan – Hisingens hjärta – utvecklas med nya bostäder och verksamheter. Stadsgator och kvartersstruktur kopplar området tydligare till Göteborgs innerstad, och närheten till Lundbyleden samt utbyggd kollektivtrafik kommer att göra Backaplan till en attraktiv del av centrala Göteborg. Här blir Backavägen ett nav med hållplatsnära butiker och restauranger i gatuplanet. Dreem har tillsammans med JPA Fastigheter ritat ett förslag till ombyggnad av Backavägen 3-5.

Befintlig byggnad har idag pastellfärgad 80-talsgeometri med avfasade hörn och livförskjutningar och är helt sluten mot Backavägen. I vårt förslag får lokalerna i bottenvåningen entréer direkt mot Backavägen. Markplanet lyfts fram med ljus terrazzo och glas medan ovanförliggande våningar får en mörkare beklädnad av varm koppar som håller ihop och förtydligar den omarbetade volymen. I och med förädlingen av den befintliga byggnaden, har Backa 3 möjlighet att bli ett ansikte utåt för nya Backaplan.

Läs mer:

WorldPropertynews.com

byggnyheter.se