Välkommen Jacob!

August 14, 2017

Vi välkomnar Jacob som precis har börjat hos oss som praktikant. Jacob läser till arkitekt kommer att vara hos oss på Dreem under hösten. För att kunna lära sig om vad arbetet som arkitekt innebär, kommer Jacob att få vara med i olika typer av projekt under sin tid som praktikant.

Hovås Hills växer och vi är åter på kontoret

August 10, 2017

Nu är vi tillbaka efter sommarledigheterna och ser fram mot en fartfylld höst. Vi har många projekt på gång och ser fram mot att arbeta tillsammans med pågående och nya projekt.

Just nu byggs det för fullt på vårt projekt Hovås Hills  i Nya Hovås. 57 lägenheter fördelat på två volymer i ett av Göteborgs nyaste områden. Bostäderna är placerade uppe på Uggleberget med utsikt mot havet och skärgården.

 

Ny tävlingsvinst!

June 8, 2017

Dreem vinner markanvisningstävling tillsammans med Cernera i Uppsala Kommun, Rosendal

 Det vinnande förslaget innefattar Rosendal Etapp 3. Tomten ligger i hjärtat av Rosendal, en central stadsdel i Uppsala. Kvarteret är utformat i massivträ med hög hållbarhetsfaktor och en varierande struktur på fastigheten. För de boende har ekologiska och sociala lösningar prioriterats.

Kvarteret Rosendal Etapp 3 uppmuntrar till att både äldre och unga kan bo tillsammans. I förslaget ingår en vinterträdgård med gemensamt växthus/orangeri med möjlighet till skafferi och kompostering på gården. Bottenvåningarna är aktiva och transparenta, här finns uppglasade cykelrum och tvättstugor med övriga gemensamma ytor som uppmuntrar till social samvaro bland de boende.

Materialen i förslaget är naturliga och fastigheten är utformad för att med solens medel få in bästa möjliga dagsljus i fastigheten.

Dreems grundare och VD Maya Iwdal kommenterar förslaget: ”Vi är stolta över att tillsammans med Cernera få möjligheten att utforma ett kvarter i Rosendal som vi redan nu upplever uttrycker ett modernt och nutida sätt att bygga och leva på. Rosendal kommer att bli en föregångare till utvecklingen av andra bostadskvarter i Sverige. Den moderna och utvecklade policy Uppsala Kommun har utvecklat gör detta möjligt för oss arkitekter. Alla bra projekt sker i samverkan.”

Fortsättningen blir nu att tillsammans utveckla detaljplan och bygglov för att sedan sätta igång att bygga det nya Rosendal.

 

Välkommen Pär!

April 19, 2017

Vi har blivit en medarbetare starkare och välkomnar Pär till vårt team. Pär kommer senast från Okidoki, och har dessförinnan arbetat en längre tid på Kanozi. Innan dess på TEN Arquitectos i Mexico. Utbildad i Stockholm, men numera acklimatiserad Göteborgare.
Pär har jobbat med stadens skala både i tidiga skeden och i detaljprojektering fram till skarpa bygghandlingar. Projekt har omfattat stadsplaner, bostäder, kontor, fritids– och konferensanläggningar, samt resecentrum och akvarium. Intressen sträcker sig från estetiskt till tekniskt och socialt/ekonomiskt.

Kilen

March 23, 2017

Sollentuna kommun har utlyst en samarbetsinbjudan för tomten Kilen.  Kilen ligger vid Helenelund, och gränsar till Kista. Här planeras en hub för kollektivtrafik, bland annat Tvärbana och nya bostäder. Alla förslag kommer att finnas utställda i Turebergshuset och kommunen kommer att välja 2-3 förslag att jobba vidare med. För mer info, se länk

Vi har tillsammans med Klövern ritat två olika förslag med starka koncept. Våra förslag innehåller bland annat sport- och aktivitetsanläggningar, kultur, bostäder och kontor.

Ett av våra förslag finns nu att se i webtidningen Mitt i, länk hittar du här.

Välkommen Sune!

March 13, 2017

Vi välkomnar Sune till oss på Dreem. Sune kommer att praktisera hos oss under våren. Sune studerar till byggprojektör med specialisering inom BIM-projektering. Sune har även tidigare sysslat med fotografi och är intresserad av visualisering.

Dreem har bytt adress!

January 31, 2017

köket

Vi har flyttat till ny lokal i Vasastan. Välkomna till vårt kontor på Erik Dahlbergsgatan 14,
411 26 Göteborg.

 

Dreem ritar ny velodrom!

January 25, 2017

Läs i dagens GP om utvecklingen av Kviberg där DREEM är med och ritar en ny velodrom för Serneke.

Kviberg fortsätter att utvecklas i riktning med Göteborgs stads vision att utveckla Kviberg till ett ännu större idrottscentrum.

”Velodromen är för att fylla en lucka för svensk idrott. Det finns endast en mindre velodrom i Falun och efterfrågan är enormt mycket större än så.”

Klicka här för att komma till artikeln.

 

S004_velodrom_Sektion_handboll_ER

 

S004_velodrom_Sektion_tenis_ER

Vi flyttar!

January 20, 2017

Processed with VSCO with f2 preset

Nästa vecka är sista veckan med utsikt från detta tak. Vi flyttar vidare till större lokaler på Erik Dahlbergsgatan 14, välkomna dit.

Välkommen Jakob!

October 3, 2016

Kontoret fortsätter att växa och välkomnar Jakob till vårt team. Jakob har erfarenhet  inom byggnadsprojektering för om-, till- och nybyggnad av byggnader i olika skalor. Han kommer senast från R-studio och har arbetat med större skol- och handelsprojekt, bland annat Mölndals Galleria. Med sina breda kunskaper i allt från visualisering och presentation, till mer tekniska projekteringsbitar kommer han att bli ett fint tillskott till Dreem. Inom arkitektur brinner han lite extra för social hållbarhet.