Välkommen Olga!

November 23, 2017

Olga kommer att arbeta deltid hos oss under tiden hon studerar första året på Masterprogrammet i Arkitektur på Chalmers. Hon har under de senaste 2 åren arbetat på arkitektkontor i Köpenhamn, och försöker att ha ett minimalistiskt förhållningssätt där det är möjligt. Olga kommer att stötta oss i olika projekt under sin tid på Dreem.

Jobba hos oss!

October 26, 2017

Just nu söker vi en erfaren arkitekt/ingenjör med erfarenhet av projektering i Revit.

Om du är intresserad av att söka jobb hos oss, skicka ansökan med CV och portfolio (max 10MB) till info@dreem.se

Studieresa till San Sebastian och Bilbao

October 10, 2017

Dreem har varit på studieresa som den här gången tagit oss till San Sebastian och Bilbao i Spanien. Först var vi i San Sebastian och upplevde bland annat strandpromenaden med Peine del Viento och de trånga gaturummen intill. Givetvis blev det ett besök på Guggenheim-museet i Bilbao, men även en bro av Calatrava och La Alhondiga C. Centre. Vi tar med oss många intryck av materialbehandlingar och strukturlösningar samt intressanta gaturum och stadssammanhang.

Välkommen Olivia!

September 29, 2017

Vi välkomnar Oliva till oss på Dreem. Oliva kommer att praktisera hos oss under hösten. Hon studerar visualisering med inriktning mot arkitektur. Hon har ett stort intresse för design och har även tidigare studerat till projektkoordinator inom möbel- och inredningsbranschen.

 

Dreem arkitekter ritar om på Backaplan

September 8, 2017

Göteborg växer och Backaplan – Hisingens hjärta – utvecklas med nya bostäder och verksamheter. Stadsgator och kvartersstruktur kopplar området tydligare till Göteborgs innerstad, och närheten till Lundbyleden samt utbyggd kollektivtrafik kommer att göra Backaplan till en attraktiv del av centrala Göteborg. Här blir Backavägen ett nav med hållplatsnära butiker och restauranger i gatuplanet. Dreem har tillsammans med JPA Fastigheter ritat ett förslag till ombyggnad av Backavägen 3-5.

Befintlig byggnad har idag pastellfärgad 80-talsgeometri med avfasade hörn och livförskjutningar och är helt sluten mot Backavägen. I vårt förslag får lokalerna i bottenvåningen entréer direkt mot Backavägen. Markplanet lyfts fram med ljus terrazzo och glas medan ovanförliggande våningar får en mörkare beklädnad av varm koppar som håller ihop och förtydligar den omarbetade volymen. I och med förädlingen av den befintliga byggnaden, har Backa 3 möjlighet att bli ett ansikte utåt för nya Backaplan.

Läs mer:

WorldPropertynews.com

byggnyheter.se

Dreem arkitekter är med och utvecklar området kring Globen i Stockholm

August 31, 2017

Dreem Arkitekter är med när Klövern och Citycon utvecklar området i det gamla slakthusområdet i Stockholm.
Citycon kommer enligt Fastighetssverige.se att utveckla och genomföra det kommersiella konceptet för Globen Shopping i nära samarbete med Klövern och Stockholms stad. Utvecklingen av Globen Shopping förväntas innebära mer än en fördubbling av storleken från nuvarande cirka 20 000 kvadratmeter, inklusive en utökad andel service och kultur. Köpcentrumet har potential att bli ett lokalt nav för den nya stadsdelen som byggs i det gamla Slakthusområdet där det planeras för cirka 4 000 bostäder och 10 000 arbetsplatser.

“Som långsiktig ägare av kontorsfastigheter är vi övertygade om att utvecklingen av Globen Shopping kommer bidra till Klöverns tydliga målsättning att möta stark efterfrågan på kontorsytor i området, både befintliga och nyskapade ytor” säger Rutger Arnhult, vd för Klövern, till fastighetssverige.se.

“För Dreem har det varit viktigt att sammanlänka Slakthusområdet och Globen shopping och att skapa trygga och mänskliga stadsrum. Vi ser fram mot att fortsätta utveckla en modern stadsdel tillsammans med Klövern” säger Maya Iwdal på Dreem Arkitekter.

Läs mer om utvecklingen av området på

Fastighetssverige.se

Fastighetssverige-2.se

worldinproperty.se

nordicpropertynews.com

Netfonds.se (english)

Välkommen Jacob!

August 14, 2017

Vi välkomnar Jacob som precis har börjat hos oss som praktikant. Jacob läser till arkitekt kommer att vara hos oss på Dreem under hösten. För att kunna lära sig om vad arbetet som arkitekt innebär, kommer Jacob att få vara med i olika typer av projekt under sin tid som praktikant.

Hovås Hills växer och vi är åter på kontoret

August 10, 2017

Nu är vi tillbaka efter sommarledigheterna och ser fram mot en fartfylld höst. Vi har många projekt på gång och ser fram mot att arbeta tillsammans med pågående och nya projekt.

Just nu byggs det för fullt på vårt projekt Hovås Hills  i Nya Hovås. 57 lägenheter fördelat på två volymer i ett av Göteborgs nyaste områden. Bostäderna är placerade uppe på Uggleberget med utsikt mot havet och skärgården.

 

Ny tävlingsvinst!

June 8, 2017

Dreem vinner markanvisningstävling tillsammans med Cernera i Uppsala Kommun, Rosendal

 Det vinnande förslaget innefattar Rosendal Etapp 3. Tomten ligger i hjärtat av Rosendal, en central stadsdel i Uppsala. Kvarteret är utformat i massivträ med hög hållbarhetsfaktor och en varierande struktur på fastigheten. För de boende har ekologiska och sociala lösningar prioriterats.

Kvarteret Rosendal Etapp 3 uppmuntrar till att både äldre och unga kan bo tillsammans. I förslaget ingår en vinterträdgård med gemensamt växthus/orangeri med möjlighet till skafferi och kompostering på gården. Bottenvåningarna är aktiva och transparenta, här finns uppglasade cykelrum och tvättstugor med övriga gemensamma ytor som uppmuntrar till social samvaro bland de boende.

Materialen i förslaget är naturliga och fastigheten är utformad för att med solens medel få in bästa möjliga dagsljus i fastigheten.

Dreems grundare och VD Maya Iwdal kommenterar förslaget: ”Vi är stolta över att tillsammans med Cernera få möjligheten att utforma ett kvarter i Rosendal som vi redan nu upplever uttrycker ett modernt och nutida sätt att bygga och leva på. Rosendal kommer att bli en föregångare till utvecklingen av andra bostadskvarter i Sverige. Den moderna och utvecklade policy Uppsala Kommun har utvecklat gör detta möjligt för oss arkitekter. Alla bra projekt sker i samverkan.”

Fortsättningen blir nu att tillsammans utveckla detaljplan och bygglov för att sedan sätta igång att bygga det nya Rosendal.

 

Välkommen Pär!

April 19, 2017

Vi har blivit en medarbetare starkare och välkomnar Pär till vårt team. Pär kommer senast från Okidoki, och har dessförinnan arbetat en längre tid på Kanozi. Innan dess på TEN Arquitectos i Mexico. Utbildad i Stockholm, men numera acklimatiserad Göteborgare.
Pär har jobbat med stadens skala både i tidiga skeden och i detaljprojektering fram till skarpa bygghandlingar. Projekt har omfattat stadsplaner, bostäder, kontor, fritids– och konferensanläggningar, samt resecentrum och akvarium. Intressen sträcker sig från estetiskt till tekniskt och socialt/ekonomiskt.